Help mee met onze mainsite

De mainsite moet op de schop.

Daar zijn jullie het wel met ons eens, en dat is ook terecht.

Het feit is dat er amper wat gebeurd op deze website, en dat het gewoonweg zit  te verpauperen.

Maar daar willen we verandering in maken, en jij kunt daarmee helpen.

Heb jij ervaring met het uitleggen van verschillende onderwerpen in de furry fandom, of kun jij geregeld een nieuws artikeltje schijven voor de mainsite? Dan zijn we opzoek naar jou. Stuur een e-mailtje naar beheer&limfurs.nl (&=@) met je motivatie, en een stukje tekst, en misschien mag je dan wel schrijven voor ons.

Updates op LimFurs vanwege de nieuwe privacy wetgeving

Op LimFurs zijn de laatste dagen wat wijzigingen doorgevoerd om te voldoen voor de nieuwe privacy wetgeving die op 25 mei inging.

We hebben nu een privacy verklaring op de mainsite geplaatst die hier te raadplegen is. Ook heeft het forum een plugin erbij gekregen die het jouw mogelijk maakt om je gegevens in te zien die we van jouw hebben.

En voor de extra veiligheid hebben we ook SSL geforceerd op deze website.

De nieuwe community komt er definitief!

Een post geleden hebben we gemeld dat er een nieuwe community voor de Nederlandse mensen in de fandom aan komt.

ooit is er eens aangekondigd door fuzzerfox dat de Nederlandse furry fandom er een community bijkrijgt.

Goed nieuws die komt er.  Op 8 april gaat ie online.

Na het sluiten van Orangefurry begin dit jaar was er niet echt meer een plaats voor Nederlandse furries om contact te onderhouden buiten social media, hier en daar zijn er nog wel wat sites online maar die werken niet, half, of er is al heel lang niemand meer (echt) online geweest. Tot nu toe was deze site de enige die is overgebleven van alle Nederlandse furry communites, maar daar komt over twee weken verandering in.

Het doel van LimFurs was dan ook om het contact van furries uit Limburg en omstreken te bevorderen, het was opgericht toen er een groot aantal furs zich liet horen die in Limburg verbleven.

De webmaster van LimFurs hoopt dat deze website gaat aanslaan, en dat we niet meer afhankelijk hoeven te zijn van diverse social media.

De mensen die hier geregeld komenhoeven zich geen zorgen te maken, LimFurs blijft gewoon bestaan in de huidige vorm.

De nederlandse furryfandom krijgt een nieuwe community

Het ziet er naar uit dat de nederlandse furryfandom er een nieuwe website bijkrijgt!

Nadat orangefurry haar deurensluit heeft fuzzer een idee gelanceerd om een community voor de nederlandse furry fandom te maken. Nu zul je denken, da zal zeker weer een facebookgroep zijn. Maar nee het wordt een complete website met domein en alles er op en er aan.

Er is nog niet veel bekend over deze community dus zal dit een kort artikelje zijn, maar omdat dit nieuws erg positief is voor de nederlandse fandom is dit zeler het posten waard 😉

Concept furrystammtish goed ontvangen

Het idee voor een furry stammtish in nederland is in alle furrygroepen goed ontvangen.

Naar aanleiden van de vele privé furwalks in nederland. Had ik het idee om de furrystammtish naar nederland te halen.

Het idee van een furrystammtish is dat een groep furries een locatie afhuren en daar bij elkaar komen, het zelfde als furdrinks™.
Echter is er bij furdrinks een probleem, en dat is dat je je fursuit niet kunt meenemen alsook je attributen.
En dat is noujuist ontzettend jammer als je de fursuit van die ene persoon in het echt wilt zien.

Bij een furrystammtish is dit echter geen enkel probleem aangezien we toch een zaal voor onszelf hebben.

Over furdrinks™ gesproken, de organizator heeft laten weten dit volgend jaar weer op te willen pakken.

Echter is er wel een klein probleempje, en dat is de financiele kant. Zo’n zaaltje huur je niet voor niks, en dan hebben we het nog niet over de drank en toebehoren. Dus zitten we met de brandende vraag of we entree moeten vragen of niet. Dus we vragen om eventjes te stemmen op een polletje.

Voor deze evenementen maken we GÉÉN facebook groep aangezien deze evenementen voor iedereen toeganklijk moet zijn. We willen facebook niet verplicht stellen.
De events worden openbaar aangekondigd op ons forum.

We streven er naar om volgend jaar te gaan beginnen aan het concept, aangezien de feestdagen voor de deur staan. We houden jullie i.i.g op de hoogte.

Wordt vervolgd

Furry stammtish komt naar nederland.

na vele vragen betreft furmeets, walks etc. Lijkt het me een goed idee om de duitse furrystammtish naar nederland te halen.

Het is helaas een feit dat bijna alle of vrijwel alle furwalks in nederland privé zijn.

En dat is vooral voor de nieuwe furries ontzettend hinderlijk aangezien ze zich moeilijk bij iemand kan aansluiten, en conventies en fairs zijn helaas niet voor iedereen weggelegd.

Daarom is dus mijn idee om de furrystammtish naar nederland te halen.

Een furrywatte? Een furrystammtish is een soort eendags conventie waarbij er iemand een zaaltje afhuurd waar we lekker met elkaar kunnen socializen en elkaar kunnen ontmoeten.

Nou is er wel een klein probleem, en dat is dat ik het niet allemaal alleen kan. Dus zoek ik mensen die mij op weg kunnen helpen.
Zie jij dit zitten en wil je ons helpen? Stuur ons dan een mailtje.

Orangefurry sluit haar deuren!

Het grootste furry forum van nederland heeft bekend gemaakt dat het haar deuren sluit

Na furbook gaat nu ook het orangefurry forum weg.
Aanleiden hiervan is dat het forum niet meer actief is. Dit is erg jammer aangezien dit de enige furry community van nederland is.

De reden van deze vermindering heeft te maken doordat alles wordt voortgezet op mainstream social media, dat vandaag de dag een groot deel van het internet bezet.

Dit betekend dat wij nu de enigste nederlandse community zijn.
Dit verlies vinden wij natuurlijk ontzettend jammer.

Maar er is licht aan het einde van de tunnel, het beheer heeft aangekondigd dat er iets nieuws terug komt volgend jaar. Wij zijn benieuwd wat het is.
Ook zullen we vragen of we misschien iets kunnen betekenen.

Maar wat er ook gebeurd LimFurs blijft ALTIJD bestaan, zo ook ons forum

De limburgse facebook groep in ons beheer.

De Facebook groep van de Limburgse furries is sinds gisteren onder ons beheer.

Toen ik gisteren het linkportaal zat in te richten ging ik een paar groepen op FB af. Toen ik bij de groep van de limburgse furries kwam, vroeg facebook of ik admin wilde worden, en sinds dat moment valt de groep onder ons beheer.

Ons plan is om deze groep wat meer onder de aandacht te brengen, en deze website wat meer bekendheid te geven. Aangezien het tweede een soort van gelukt is aangezien er een piek is geweest van pagina weergaven op de mainsite. Het forum blijkt hier niet van te profiteren en dat is uiteraard jammer aangezien dit een plek is voor limburg en omstreken.

Maar we kijken positief vooruit en we zien daarom dan ook een mooie toekomst voor deze site.

 

Een furry stammtisch, iets voor nederland?

Het aanbod kwa evenementen in Nederland is op zich niet zo verbijsterend.

In de Nederlandse fandom zijn momenteel bijna alle furry gerelateerde evenementen privé, en dat is ontzettend jammer voor de nieuwelingen onder ons, aangezien ze nergens terecht kunnen en zich nergens bij kunnen aansluiten. Kort door de bocht, de vraag is groter dan het aanbod.

Ook zijn er mensen (inclusief de sitebeheerder) die het moeilijk vinden om te socializen wat de drempel juist groter maakt.

Echter is het aanbod bij onze Duitse collega’s, en zelfs de Belgische collega’s(geen website) verbijsterend groot.

Daarom is mijn idee om het zelfde te doen wat de Duitsers doen. Een furry Stammtisch organiseren, Gewoon gezellig bij elkaar komen en lekker socializen, zo simpel kan het zijn.

 

Over furwalks gesproken, er moet een handleiding komen voor de organisatie van furwalks, aangezien er veel bij komt kijken bij het organiseren van een furwalk. Denk aan het verwittigen van de gemeente,politie etc. de omkleed locatie, en eventueel een pauze locatie.
Aangezien dit het aanbod kan vergroten.

Er is mogelijk een lichtpuntje, aangezien er een lid van de Dutchfurs groep op FB gaat kijken hoe een furwalk word georganiseerd.

Wordt vervolgd…

 

De facebook campange. Niet echt een success.

We hadden een Facebook campagne opgezet.

Maar deze was helaas niet zo’n succes. I.i.g we hebben wel een paar verschillende dingetjes geleerd.

Als we weer een campagne gaan houden kunnen we het best om page likes vragen, zo kunnen we onze pagina laten groeien. Maar wat wel een goed nieuwtje is, is dat we het aantal likes op onze pagina is verdubbeld.

Ten tweede moeten we onze doelgroep vergroten, we hadden de provincie Limburg, Noord-Brabant en Gelderland geselecteerd. De volgende keer nemen we het grensgebied van België en Duitsland er bij.

Als interesses hadden we gekozen voor furry(fandom), fursuit en furry(conventie). Misschien dat we deze in de toekomst er nog wat bij voegen.

En als laatste kunnen we een betere post of de hele pagina promoten.

Maar met iets van 213 hits was het toch niet zooo slecht, maar met 7 clicks kan het toch wat beter naar mijn mening.

En mocht je toevallig een Facebook account hebben. Geef onze pagina een like, zo draag je ook je steentje bij aan de groei van deze site 😉

Toevoeging: We hadden op 7 september een kleine piek. Dus toch niet zo slecht als ik dacht.