Furwalk organiseren

Hoe organiseer je een furwalk?

Je voelt het kriebelen, je hebt het in je, je weet het haast zeker.

Jij wilt een furwalk organiseren, maar er is echter wel een probleempje, je weet niet (precies) hoe je er een moet organiseren.

Nou wees niet getreurd, daarvoor is deze guide, in deze guide staat alles wat je moet weten als het over organiseren gaat.

Deze guide is over genomen van een verloren post op facebook.

1. Waar organiseer je een furwalk

Grote steden zijn leuk maar bedenk je wel dat in steden zoals Utrecht en Amsterdam je meer hinder dan entertainment bent. Neem bij voorkeur een stad waarvan je weet dat ze brede winkelstraten heeft en dat de mensen in de stad vriendelijk zijn. Een stad kiezen die jij goed kent is de beste optie zodat je makkelijk kan anticiperen op onverwachtse blokkades.

Houd rekening met terroristische aanslagen, mocht dit recentelijk gebeurt zijn kun je ivm gezichtsbedekkende kleding beter aan de gemeente toestemming vragen over je “straattheater” zodat je niet midden op een plein je hoofd af moet zetten en je ID-kaart moet laten zien aan de politie.

2. Kies een datum

Kies ruim van te voren een datum zodat mensen eventueel vrij kunnen vragen. Zaterdag is over het algemeen de populairste dag omdat de meesten vrij zijn en de winkels zijn open.

Houd rekening met de temperatuur, als het over de 20 graden is zullen velen afhaken.

3. Kies een tijd

Reken er op dat mensen van ver zullen reizen voor je unieke evenement. Te vroeg is dus vaak geen optie.

Meestal word dit aangehouden: 12:00 verzamelen- 13:00 in suit vertrekken- 15:00/16:00 terug.

4. Kies een handige verzamelplaats

Parkeergarages zijn het handigste want je bent snel in het centrum en je kan de Fursuit koffers/tassen in de auto achterlaten en je omkleden achter de auto’s. Een meetingpoint op een treinstation is vaak de tweede favoriet.

Zorg indien mogelijk dat er iemand op beide locaties de deelnemers opwacht. Geef je deelnemers ook je contactgegevens (liefst een telefoonnummer) of maak zo nodig een chatgroep aan.

5. Wie nodig je uit?

Dit is vaak het meest controversiële gedeelte. Vroeger toen de NL fandom uit 50 man bestond was het makkelijk omdat je walk uit 10 suiters en 10 spotters kon bestaan. Als je nu een open evenement maakt komen er 40 suiters en 60 spotters op af. Kies hoe groot je je groep wilt hebben, houd rekening met hoe druk de stad op je geplande dag zal zijn.Het prettigst en meest overzichtelijke vind ik persoonlijk 10 suiters en 10 mensen waarvan een paar mensen die filmen/foto’s maken en de rest die op de suiters let en hun waterflesje meedraagt.Nodig bij voorkeur je vrienden uit of mensen die in de buurt wonen. Het niveau van ervaring of kwaliteit suit ligt helemaal aan jou, laat anderen je niet beïnvloeden over wie je wel/niet wilt uitnodigen.

6. Hoe ga je lopen?

Probeer je voor te stellen als niet-suiter dat het met suit lopen veel langzamer en zwaarder gaat. Probeer dus geen Nijmeegse vierdaagse te doen want vaak is het rondhangen op pleintjes met kinderen en hun ouders veel meer waard dan overal langs roetsjen om maar de route af te maken. Het is handig de route van te voren uit te stippelen en een kaartje uit te printen.

7. Om het nog leuker te maken!

Wat ik zelf leuk vind is om na afloop uit eten te gaan met de groep. Je kan dus van te voren een reservering plaatsen voor de mensen die interesse hebben.

8. De reputatie

Het is prettig als de suiters en spotters er verzorgd bijlopen. Als een spotter er zeer onverzorgd bijloopt kan dit het publiek afschrikken. Ga ook geen muziekinstrumenten of andere hinderlijke attributen/props meenemen, de suits trekken echt genoeg aandacht.

In het kort: val niemand lastig! Mochten er vragen komen over de walk probeer woorden als “fursuits” en “furries” te vermijden en gebruik termen als “straattheater” en “word veel voor goede doelen gedaan”.

Leg ze niets uit over het spirituele gedeelte en vermeid het thema “fetish” ten alle tijden en doe niet ongemakkelijk.

9. Vraag om hulp

Is het nog steeds te veel voor je? Maak je geen zorgen, je staat er niet alleen voor. Je kunt altijd om hulp vragen op ons forum of waar dan ook.

De meeste zijn er dan ook bereid om je te helpen